Svampekursus

Er du klar til at tage din svampeoplevelse til et helt nyt niveau? På dette omfattende kursus, der strækker sig over tre mødegange, får du muligheden for at udforske, lære og mestre kunsten at samle og tilberede vilde svampe.

Tilmeld dig nu

Kom med på et spændende kursus i de vilde svampe og madlavning! Kurset er designet til dig, der ønsker mere end bare en simpel svampetur – det er en unik mulighed for at blive fuldt ud klædt på til at identificere, samle og tilberede vilde svampe på en kompetent og sikker måde.

Kurset består af tre spændende mødegange:

  • 1. mødegang – lørdag den 22. august
  • 2. mødegang – lørdag den 19. september
  • 3. mødegang – lørdag den 17. oktober

Hvad kan du forvente?

  • 2-3 timers svampetur: Hver mødegang starter med en spændende svampetur på nøje udvalgte steder i naturen, der tager højde for vejret på det pågældende tidspunkt – altså, hvor er svampene pt? Derudover vil de forskellige steder, vi tager på svampetur, sikre den bedste mulighed for at møde forskellige spisesvampe og deres habitater. På svampeturene lærer vi at genkende de vigtigste spiselige arter og undgå de giftige. Du får grundig undervisning i svampenes økologi, og hvordan du finder de bedste svampe i naturen.
  • Lær at tilberede de vilde svampe: Efter turen kører vi til et veludstyret udekøkken på Fyn, hvor vi i ro og mag tilbereder de indsamlede svampe. Kurset finder sted i smukke, rolige omgivelser, der indbyder til både koncentration og afslapning.
  • Lækre måltider: Vi laver alt fra simple svamperetter og anretninger til mere avancerede kreationer – og selvfølgelig får vi tid til at nyde maden i fællesskab med et glas vin eller en øl.
  • Erfaring og færdigheder: Du vil ikke kun få hands-on erfaring i svampejagten, men også lære at tilberede vilde svampe på en måde, der bringer deres unikke smag frem på bedste vis. Vi kommer selvfølgelig også til at snakke om, hvordan du bedst gemmer svampene til dit vinterforråd.
  • Din guide: Frederik er uddannet biolog med stor interesse for svampe, planter og madlavning. Han har flere års erfaring med at samle og spise svampe, og opgjort i timer – nok mere end de fleste, da han tilbringer det meste af sin tid om efteråret i naturen på egen hånd eller med at guide svampeture. Med sin biologfaglige baggrund kan han give dig en grundig indføring i at lære at genkende svampene – både de spiselige og de giftige – samt lære dig hvor du skal finde dem.
  • Mindre eksklusivt hold: Der er plads til maks. 12 deltagere på kurset.

Kurset er for dig, der vil mere:
Er du nysgerrig på svampe og vil lære at finde og tilberede dem selv? Dette kursus er for dig, der ønsker at dykke dybere end på en almindelig svampetur og samtidig lære at lave lækre retter, der bedst muligt får svampenes forskellige og lækre smage frem. Det er for dig, der har lyst til at nyde efteråret på hyggelige og lærerige ture i den smukke danske natur, og som kan lide at nyde lækker mad tilberedt af friske råvarer.

Praktisk info:

  • Tid: 3 mødegange (én dag i august, én i september, én i oktober)
  • Varighed: Hver mødegang varer ca. 6 timer inkl. svampetur og tilberedning.
  • Pris: 2.000 kr – alt inkl. undtagen transport
  • Sted: Svampeturene vil finde sted inden for en times kørsel fra Fredericia. Tilberedning og spisning er på Fyn. Det er meget vigtigt for os, at der er frihed til at tage højde for det specifikke vejr og udvælge de allerbedste svampespots, til lige præcis de dage, vi skal mødes.

Tilmeld dig nu og vær med til at opdage den fantastiske verden af vilde svampe – vi glæder os til at dele vores viden og passion med dig!