Kom med på en guidet sanketur på Fyn! Vi skal dufte, smage og snakke om vilde urter. Vores sanketure har forskellige temaer, så du kan gå i dybden med dét, der interesserer dig mest. Vælg mellem årstidens vilde mad, medicinplanter og kvindeurter.

VILD MAD

Naturens spisekammer

Har du lyst til at lære at samle vild mad i naturen? Så tag med på en sanketur på Fyn og lad os sammen kigge nærmere på, hvad der findes af spiselige urter og planter i naturen. I hver sæson dedikerer vi en håndfuld sanketure til årstidens vilde mad. På en hyggelig gåtur guider vi dig til at lære at genkende og samle vild mad. Du kommer til at smage på masser af nye urter og blomster og får øjnene op for, hvor mange delikatesser, der findes lige uden for din dør. Du lærer selvfølgelig også lidt om, hvordan du kan tilberede de forskellige planter på overskuelige måder.

Efter sanketuren modtager du en opskrift på mail.

Vi har håndplukket de skønneste naturperler på Fyn til vores sanketure, og vi glæder os til at tage dig med ud i naturen.

Se alle vores sanketure her
URTEMEDICIN

De vilde medicinplanter

I folkemunde hed det sig at mod enhver sygdom og skavank, findes en plante eller urt. Således har man indsamlet og brugt, hvad man fandt i naturen.

På vores sanketure dedikerede til medicinplanter sætter vi fokus på de vilde danske planter med medicinske egenskaber. Vi dykker ned i den historiske brug af planterne og sammenligner med forskningen og planternes anvendelse i dag.

På en sanketur om medicinplanter vil du desuden høre om høst, tørring og idéer til, hvordan planterne kan bruges medicinsk. Efter sanketuren modtager du en opskrift på mail.

Se alle vores sanketure her

Se alle vores sanketure her.

Hør hvad andre siger om vores sanketure.

Var på sanketur med Frederik i Aarhus ved Moesgård Strand/skov. Sikke en fantastisk tur. Det var så berigende og der blev smagt på, skrevet noter og taget billeder af diverse planter. Der var ikke et spørgsmål Frederik ikke kunne svare på – hold da op, sikke en stor viden om planter, der kan spise, lægeurter og folketro. Tror ikke jeg var den eneste der var helt “høj” af oplevelsen bagefter. Anbefaler Plantepressen af hele hjertet.

Pia Rolschau Hansen

Jeg var i dag afsted på Sanketur på Sydlangeland. Vejret var vildt og Langelands smukke natur var de perfekte rammer for en gåtur med fokus på såvel kulinariske urter og plantemedicin. Frederik mødte os med smil på parkeringspladsen og guidede os med tydelig passion, stor viden og godt humør rundt i blæst og regn til de forskellige urter. Vi fik både mulighed for at dufte, smage og lære gode identifikationsmarkører for planter i skoven, på stranden, langs skrænter og i vejkanten. Det var en lærerig og nærende tur ud i den smukke danske natur. Tak for turen. Vi ses igen.

Mette Relster

I maj var jeg på en sanketur med Plantepressen, i mit nærområde Tarup-Davinde. Det var en skøn oplevelse, Frederik var virkelig god, hans evne til at blande faglige funderede viden (Wikipedia gohome) med det mere alternative var virkelig afbalanceret. Så skal du vide mere om hvad du kan sanke i naturen, spiseligt eller medicinsk så kan jeg klart anbefale at du tjekker dem ud.

5 ud af 5 efter min mening

Susanne Hagen Hillbrandt

Gavekort

Er du på udkig efter en gave? Så snup et gavekort.

Se vores gavekort

Skal vi skræddersy et arrangement til dig?

Ønsker du at sammensætte et privat arrangement, så tøv ikke med at kontakte os. Vi tilpasser emnet og omfanget til jeres ønsker – hvad end I er en virksomhed, en gruppe venner, en forening, eller noget helt fjerde.