Kom med på en guidet svampetur på Fyn! Efterårets vilde svampe er noget af det lækreste, man kan samle i sin kurv. På en guidet svampetur går vi på jagt efter spisesvampe, taler forvekslingsmuligheder og kigger nærmere på den forunderlige og forskelligartede verden, svampene udgør.

Efterårets kulinariske skatte

Drømmer du om at kunne gå i skoven med en kurv og hente lækkerier med hjem til aftensmaden? Så er en guidet svampetur et godt sted at starte. Vi går i dybden med de forskellige typer, hvor de vokser, og hvordan du genkender dem.

Vi tager dig med på svampetur på Fyn.

Fra jord til bord

Vi går på jagt efter spisesvampe, og vi kommer selvfølgelig også ind på idéer til tilberedning og lækre retter.

Bliv klogere på svampene

Der findes over 6000 arter af svampe i Danmark, og derfor skal vi også snakke om nogle af de andre mærkelige og sjove svampe, vi finder.

SVAMPETUR PÅ FYN

Naturens spisekammer

Når efteråret sætter ind, og planter og træer begynder at trække kræfterne tilbage til rødderne, er det tid at lade urtesaksen hænge og i stedet finde svampekniven frem. Vilde svampe er noget af det lækreste, naturens spisekammer har at byde på. På en guidet svampetur tager vi sammen hul på, hvordan du griber svampene an. Vi gennemgår de vigtigste ting, du skal vide, og derefter tager vi udgangspunkt i de svampe, vi møder på vores tur.

Vi kender den smukke natur og de gode svampespots på Fyn, og vi glæder os til at tage dig med ud i naturen.

Hør hvad andre siger om vores svampeture.

Har i dag været på svampetur i Hesbjerg Skov med Frederik. En fin tur og rigtig god formidling af viden om svampe. Vi tør nu forsigtigt at kaste os ud i at samle svampe.

Gitte Stokholm

Netop hjemvendt fra en skøn svampetur med Frederik i Hesbjerg skov – hvor vi fik udviddet vores kendskab til svampe, på en rigtig fin måde- tak for turen!

Christina Suhr Christensen

Lærerige timer og hyggeligt samvær. Kunne sagtens have brugt mere tid til at suge til mig af Frederiks viden. Tak for en dejlig oplevelse i naturen med moder jords frodighed og en kompetent vejleder her ved skønne Moesgaard strand. 5 store stjerner fra Lise og Chico

Lise Horsfeldt

Se alle vores svampeture her. Vi lægger løbende flere i kalenderen, når vi når sensommeren og efteråret.