Vi guider naturoplevelser gennem levende fortællinger, en sansende tilgang og naturligt nærvær. Vi elsker at nørde den nyeste forskning om planter, men undersøger også altid folketroen og kulturhistoriens brugbare viden. Vi formidler ikke blot til dig - vi vil have dig med i oplevelsen - ved at smage, røre, dufte og undersøge naturen omkring os.

Foto: Mads Holgaard

Velkommen til

Lidt om os

Vi er gift og bor på Sydfyn med vores to børn, Holger og Bjørk.

For snart 3 år siden flyttede vi fra en lille lejlighed på Østerbro til et stort gammelt bondehus i skoven. Her lever vi det langsomme liv med en hverdag, hvor vi alle fire er hjemme, sammen, oftest ude i vores dejlige have eller i skoven på udkig efter spændende vilde planter eller svampe.

Faglighed

Vores baggrund

Frederik er uddannet botaniker med speciale i etnobotanik – menneskers kulturhistoriske brug af planter – med et særligt fokus på plantemedicin.

Emma er uddannet inden for bioteknologi og miljø med fokus på bæredygtige løsninger og klimaforandringer. Derudover er hun uddannet yogainstruktør.

Begge har vi taget kurser indenfor meditation og åndelighed.

Foto: Mads Holdgaard

Foto: Mads Holdgaard

Naturen

Naturen er en fast del af vores liv

Naturen har længe haft en stor rolle i vores liv og hverdag. Som da vi boede på en sejlbåd i Svanemøllen til bevægelserne fra havet og vinden, og manglen på samme, når havet var frosset til is over vinteren. Da vi kastede fortøjningerne og tilbragte et år med at sejle til Caribien og hjem igen, var det ligeledes havet, vinden og vejret, der bestemte rytmen i vores hverdag og vores rejse.

Som led i Frederiks speciale rejste vi til Bolivia og tilbragte et halvt år i Andesbjergene, hvor vi noget af tiden boede hos et oprindeligt folk og lærte af medicinmændene om deres brug af planter til helbredelse. I Andesbjergene faldt noget på plads i os begge. Forholdet mellem menneske og natur – at de to er ikke adskilte, men en del af hinanden – havde vi selv erfaret, men i Andesbjergene mødte vi et folk, der levede i tråd med dette.

Vores teori...

…er simpel. Nå vi kender planterne, fuglene og træerne, så føler vi os mere hjemme i naturen. Vi er alle en del af økosystemet, det er ikke opdelt i mennesker og natur. Vi er en del af naturen, så når vi passer på naturen, passer vi også på os selv.

Kontakt os